Nyt soi

Nyt soi

-

......
äänenvoimakkuus

Muilla kanavilla soi...

logo

Jouluradio ja Sanoma sopivat kumppanuudesta

artikkelikuva

5.8.2024

|

artikkeli

Jaa someen

Jouluradio saa isolta mediatalolta muun muassa teknistä tukea. Päätösvalta musiikista ja muusta sisällöstä säilyy Jouluradiolla itsellään.

Jouluradio ja Sanoma Media Finland Oy ovat tehneet kaksivuotisen kumppanuussopimuksen.  Kumppanuudella vahvistetaan Jouluradion teknistä ja taloudellista pohjaa sekä lisätään kanavan näkyvyyttä. Sanoma hoitaa jatkossa Jouluradion kumppanuusmyynnin.

Jouluradio jatkaa edelleen itsenäisenä brändinä ja voittoa tavoittelemattomana pelkästään joulumusiikkiin keskittyvänä kanavana. Jouluradio on osa pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -mediaa ja pääosin luterilaisten seurakuntien rahoittama radio.

Jouluradio on hyvin suosittu joulutunnelman luoja. Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien kustantama joulumusiikkimedia oli viime joulukuussa Suomen 4. kuunnelluin radiokanava. Jouluradion FM-taajuuksien kuuluvuusalueilla asuu 4,4 miljoonaa kuuntelijaa.

Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola kertoo, että kirkollisverovarojen vähetessä Jouluradio on joutunut pohtimaan uusia ansaintakeinoja. Suurin osa Jouluradion rahoituksesta tulee edelleen seurakunnilta, mutta Jouluradio avasi jo viime kaudella ovensa kaupalliselle yhteistyölle.

Seurakuntien mahdollisuudet rahoittaa Jouluradiota eivät ole ainakaan kasvaneet viime vuosina, joten olemme etsineet uusia yhteistyökumppaneita ja tapoja rahoittaa Jouluradiota. Iloitsemme kumppanuudesta Sanoman kanssa. Jouluradio saa tuekseen ison mediatalon, Ketola sanoo.

– Jouluradio on ainutlaatuinen ja hieno brändi suomalaisessa radiokentässä. Olemme innoissamme yhteistyöstä. On hienoa liittyä matkaan jota on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta, kertoo Nelonen Median Total Audion johtaja Jussi Suvanto.

Jouluradio jatkaa itsenäisenä toimijana

Tulevalla kaudella Sanoma myy Jouluradion pääkanavalle rajatun määrän sponsorimainoksia, jotka sopivat kanavan tunnelmaan ja istuvat Jouluradion arvoihin.

– Jouluradio kuuluu osana ihmisten joulun rakentamista ja jouluun virittäytymistä, jonka parissa kuuntelijat viihtyvät pitkiäkin aikoja. Siksi Jouluradiossa soivat mainokset ovat sponsorityyppisiä, niitä on vain pari minuuttia tunnissa ja ne rakennetaan Jouluradion tunnelmaan sopiviksi, Katri Ketola kertoo.

Jouluradion tärkeimpänä tehtävänä on tuoda ihmisille joulun rauhaa, tunnelmaa ja iloa joulumusiikin kautta. Jouluradiolla on päätoimittajavastuu ja kanavan sisällöistä päättää yksin Jouluradion toimitus. Päätoimittajana toimii Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Pauli Juusela.

– Sanoman rooli yhteistyössä on kumppanuusmyynti sekä markkinointi, jolla halutaan kasvattaa jo entisestään hyviä kuuntelijalukuja. Päätuote nettiradioineen on jo nyt loistavassa sisällöllisessä iskussa ja kohtahan tässä itsekin tulee virittäytyä joulutunnelmaan, hehkuttaa Suvanto.

Marras– joulukuussa soivan Jouluradion kanavaperheeseen kuuluu kahdeksan erityylistä nettikanavaa, jotka löytyvät tulevalla kaudella Jouluradio.fi-sivuston lisäksi myös Suplasta.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on kahdeksan kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soivaa pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kahdeksan eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Jouluradio ja Kirkko ja kaupunki ovat osa samaa mediaperhettä. 

kehikko

9

kuuntelijaa

Jouluradiota kuunnellaan ympäri maailman.

kuuntelijakartta

Anna palautetta tai jätä toive !

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille. Jouluradio on osa Kirkko ja kaupungin mediaperhettä. Toimituksemme sijaitsee Mall of Triplan Fokus-tilassa. Postiosoitteemme on Kolmas linja 22, 00530 Helsinki.

info@jouluradio.fi